fredag 1 april 2011

Oförberedd på ännu en natt på Patienthotellet

Nyss hemkomna från Jönköping.
Tack för kramar, tummar och tankar, som jag/vi har fått i föregående inlägg. Det bubblade till så där skönt inombords, när jag läste kommentarerna.
Jag är så otroligt glad över att gårdagen slutade bra.
Sammanfattning över gårdagen:
K var som planerat på plats 11:30. Jag åt först lunch på Matilda, innan jag skulle vidare för att kolla in vårens nyinkommna vårplagg. Vid tolvtiden ringde K och sa att operationen blivit framflyttad till 13:30, han hade gjort misstaget att dricka lite kaffe på morgonen. Det var endast klar dryck som gällde. Jaha, det förlängde en orolig väntan så klart.
När jag var på A6 ringde K åter igen, nu var op framflyttad till 15:00 :( :(   Inget att göra åt, bara att acceptera.
Vi räknade med att jag kunde hämta honom vid 17-tiden, så jag åkte tillbaks till sjukhuset i god tid. En fika på sjukhuset cafeteria (så klart ;) ), innan jag hämtade en rullstol, som K skulle åka i. (han skulle inte få gå till bilen)
Jag satte mig att lösa korsord, mellan entréhallen och operationscentralen.
Nu kändes verkligen fjärilarna i magen av.
Vid halv sextiden ringde äntligen mobilen, och jag tog ett djupt andetag innan jag svarade, jag var så nervös över hur det hade sett ut i halsen.
Det var inte K, som ringde och sa att han var klar, det var F, hans läkare. K skulle inte få åka hem. När han skulle flyttas från op till uppvaket, kunde han plötsligt inte andas.

Vad som hänt är lite oklart, men troligtvis svullnade det igen efter ingreppet, samtidigt som det fortfarande finns biverkningar kvar efter strålningen och mycket slem.
Efter fem timmar med syrgas på intensiven, fick K komma upp på Ö-N-H-avdelningen.
Trots det oväntade som tillstötte, tycker vi idag operationen var positiv, tumören är borta.  UNDERBART!!!!!!!

Min bror och svägerska hade varit och släppt ut Amadeus på eftermiddagen.
Det kändes inte bra att åka hem efter läkarens telefonsamtal. Jag ringde sonen M och frågade om han kunde vara hos Amadeus över natten. Det var ok. Det är skönt att veta om, att både våra barn och L och M finns till hands, när vi behöver hjälp med den lille, fyrbente vännen.
Som tur var fanns det ett enda rum ledigt på patienthotellet.
Upp till A6 igen för inköp av lite mat för kvällen och morgonen, tandborste, tandkräm, trosor och ett par inneskor med bara remmar över foten. Jag hade, och har fortfarande, ont i fötterna efter allt travande.
Om c:a tre månader skall K på återbesök, för kontroll av matstrupen. Han har fortfarande svårt att svälja, men det är betydligt bättre än för någon månad sen. Läkaren sa att det blir troligtvis inte genom op , utan magnetröntgen.
Det kommer att bli återbesök med kontroll, var tredje månad ett bra tag framöver. Det är positivt att det följs upp.
Hoppas att prostatacancern håller sig lugn, så att PSA-provet inte stigit, när ett nytt skall tas i början av juni.
Nu suger vi på den goda karamellen, som vi fick igår, och njuter av den :)

T.C.Y