måndag 22 november 2010

Snö, strålningspremiär och pepparkaksdeg


På förmiddagen kom lillebror L ut och hälsade på.Det är alltid lika kul, antingen det blir en liten kort titt eller en fikastund vid köksbordet. Idag började han med att skotta gången till huset innan han kom in. Tack. Det var bra, eftersom K skulle vara i Jönköping kl.13:00, och inte hann med någon skottning.
Besöket började hos en sjuksköterska, för viktig information om kommande strålningar. Det blev lite `korvstoppning´, men det som vi inte tog till oss idag, får vi fråga om. Vi har i varje fall förstått att biverkningarna kommer bli ganska kämpiga.
Därefter var det dags för första strålningen av trettiofyra. Vad skönt, strålningen idag, gick betydligt bättre än simuleringen, då masken tryckte alldeles för hårt mot pannan och huvudet. De tre första behandlingarna kommer att ta längre tid än övriga. Detta för att det är mycket som skall kontrolleras och fotograferas mm. Inget får lämnas åt slumpen. BRA!!
Nu skall jag göra pepparkaksdeg. T med familj kommer i morgon och bakar sina pepparkakor. Tidigare än vad traditionen säger, men det har vi planerat efter T's nästa behandling, som är på tisdag nästa vecka.
I morgon vänder vi kosan mot Jönköping igen. Väderprognosen för i morgon är inte tilltalande, vi får räkna med trafiksvårigheter.
Först blir det besök hos tandhygienist och därefter strålning.
Tåget rullar vidare ;)
T.C.Y

2 kommentarer:

  1. Tur att du är duktig på att planera. Ni har verkligen mycket att stå i. Kör försiktigt imorgon och så hoppas jag att det inte blir allför svårt med behandlingen.
    Kram
    Gunilla

    SvaraRadera
  2. Ja, jag har nog inte så bra koll på almanackan, fast önskan gäller för varje gång.
    Gunilla

    SvaraRadera