onsdag 24 november 2010

Det rullar på.......

Igår på morgonen kom L och hade köpt med sig smarriga glassbakelser och bjöd på.
Det blev en kort, men trevlig visit, för K hade tid hos tandhygienisten i Jönköping klockan 11:00.
Vi åkte i god tid, eftersom det var jättebesvärligt väglag. Det får vi nog räkna med många gånger framöver, trots att det är drop in på Onkologen. . Det vill till att planera restiden. K har nu en diger lista på besökstider till tandhygienist, dietist, läkare och så strålningen, som är varje vardag. Läkarbesök kommer att bli en gång i veckan. Det är ett fantastiskt samarbete mellan alla som är inblandade i behandlingen. Och alla är så trevliga att ha att göra med.
När vi kom hem vid halv femtiden, fanns det nybryggt kaffe till oss :) T med familj hade kommit och börjat lite smått med pepparkaksbaket. K och P hade varit ute och skottat snö. Käre maken och jag är så lyckligt lottade. L erbjöd sig att skotta på morgonen när han var här hos oss, K ringde och sa innan vi åkte till Jönköping att de skottar när de kommer och M ringde och sa att han kommer ut senare under dagen och skottar. Det känns tryggt.
Efter fikat var det fullt håll igång runt pepparkaksdegen. En ganska stor del av degen, försvann på något märkligt sätt, ner i vissa magar ;) P och C lät fantasin flöda när de bakade.
Det blev varierande konstverk, allt från initialer, till "Charlotta", en flicka som C gjorde på
frihand.
Idag hade K besök hos dietisten klockan 10:15. Väglaget var inte riktigt så besvärligt som igår.
Besöket var givande, med kostråd inför hela behandlingen. K kommer noga att följas upp, det får inte bli någon stor viktminskning.
Strålningen gick `bra´ idag, som de två tidigare. Men, det är jobbigt för K med masken och vad det innebär att ha den på sig. Förhoppningsvis skall nu, när de tre första strålningarna är avklarade, behandlingarna ta lite kortare tid.
När allt var klart för idag, åt vi en god lunch på Matilda, sjukhuset restaurang. Den kan jag varmt rekommendera.
Väl hemkomna såg vi till att vi fick lite frisk luft och motion :). K plogade vägen, med vår käre trotjänare, en rejält gammal, men effektiv traktor. Jag skottade gångarna.
Torsdag och fredag är det drop in med strålning, som gäller. Inte några andra besök. Det blir med andra ord lite sovmorgon i morgon ;)
T.C.Y

2 kommentarer:

  1. Kan inte riktigt förstå vem som åt av min deg...inte var det jag ***NOT*** ;)
    Och burken börjar att minska en del den med...barnen har sina egna burkar men "smakar" bara lite, lite på mina ;) de små fillurerna.

    SvaraRadera
  2. Härligt att höra dig så posistiv... trots allt!!Kramar i massor till er alla!
    Annette M

    SvaraRadera