söndag 5 december 2010

Nedräkningen har börjat

Det andra adventsljuset är tänt. Redan. Jag kan inte fatta hur fort tiden rusar iväg. Det är mest positivt. Positivt, för nu har K fått elva srålningsbehandlingar, med andra ord är så gott som en tredjedel avklarad. De biverkningar som vi informerades om vid informationen, har nu börjat ge sig till känna. Stora svårigheter med att svälja och muntorrhet, innebär att det är jobbigt för K att äta, samtidigt som allt smakar illa. Att allt smakar illa, är det samma för T efter hennes behandlingar.
Nu vill det till att göra riktigt energirik mat, så det inte blir viktminskning. Max 5 % av invägningsvikten, annars blir det inläggning med sondmatning. Bl.a effekten på strålningen blir sämre då.
Veckan som gått, har varit relativt lugn med olika besök. Tre dagar har vi planerat besökstiden som vi velat, tack vare drop in. I tisdags var det först läkarbesök, sedan strålning. Det blev också ett annorlunda, men mysigt besök, tack vare att T fick sin näst sista behandling samtidigt. Vi fick möjlighet att se hur hennes behandlingar fungerar, och inte minst det mysiga, som berodde på att lillstumpan C, fick vara med och se hur det går till när mamma får sin `medicin´i Jönköping.
I fredags var det en heldag på sjukhuset. Två strålningar var det som gällde då. Eftersom det är stängt under jul- och nyårshelgen, skall K strålas två gånger samma dag, vid tre tillfällen. Vi fick ha tillgång till ett pyttelitet vilorum, där vi slappade, tills det var dags att äta lunch. Andra behandlingen fick K vid 16.00-tiden. Att man kan sätta ett så stort värde på ett så enkelt och litet rum, som vi gjorde.
Alla (för mig) måsten inför julen, kommer jag att ändra på i år. Det är bara det, som känns viktigast för oss som kommer att göras. Vissa traditioner, där bl.a Adventskalendrar till J, P och C är ett måste för mig. Jag tror de är viktigare för mig än för de äldsta barnbarnen.
Av barnbarnen, får K och jag varje år en julstrumpa ( fungerar som Adventskalender) fylld med paket. Varannan dag får vi öppna ett paket, och det är så spännande ;) Tack till barnbarnens mammor för arbetet ni lägger ner.




Kommande vecka är en vecka med många extrabesök. Varje dag, förutom fredagen blir det besök hos, tandhygienist, dietist och läkare, plus strålning. Det är helt beundransvärt hur allt följs upp så noga. Det inger stor trygghet.
Hoppas nu att vädret blir bättre att köra i, än vad det var i veckan som gått. Det gjorde besöken extra jobbiga.
T.C.Y

1 kommentar:

  1. Det är mycket som skall klaffa rätt och pappa har god hjälp av dig. Ni kommer att bli bäst på detta med strålning och kost. Ni är ett bra team!!
    <3 tina

    SvaraRadera